Paul Weijel, zelf al 10 jaar met pensioen, is als lid van de Pensioenraad van het ExxonMobil OFP en voorzitter van de Vereniging Gepensioneerden van ExxonMobil (VGEM) nog bijna dagelijks bezig met het onderwerp. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot mijn 40ste, 50ste niet echt bezig was met mijn pensioensituatie. Ik had het idee dat het allemaal wel goed geregeld was. En dat is het natuurlijk ook. Maar als tip raad ik aan om je zo vroeg mogelijk bezig te houden met het onderwerp. Niet omdat je alles exact moet weten, maar omdat er zoveel speelt in pensioenland en het goed is om je daarvan bewust te zijn. Het pensioenstelsel staat immers flink onder druk door het feit dat we allemaal steeds ouder worden en de lage rente. Daarnaast vind ik dat uitgestelde arbeidsvoorwaarden minstens net zo belangrijk zijn degene waar je nu de vruchten van plukt.”

“Bij ExxonMobil mag iedereen in zijn handjes knijpen met de pensioenregeling. Een regeling die gekenmerkt wordt door de goede samenwerking tussen Protector en de werkgevers. De manier waarop de werkgevers garant staan voor alle pensioen is uniek. Met de overgang naar het crossborder pensioenfonds zorgt de Belgische wetgeving nog beter voor de belangen van gepensioneerden door de verplichting van de werkgever te waarborgen. Zekerder kun je eigenlijk niet zijn.”