12
jan
2023

De Wet toekomst pensioenen is behandeld door de Tweede Kamer. In het voortraject waren er veel onduidelijkheden bij de Kamerleden en op het laatste moment kwamen nog veel wijzigingsvoorstellen. Daarom heeft de Tweede Kamer de wet artikelsgewijs besproken in plaats van integraal. De Tweede Kamer heeft uiteindelijk de wet goedgekeurd. Als de Eerste Kamer ook instemt met het voorstel gaan de nieuwe regels naar verwachting in op 1 juli 2023. Het pensioenfonds heeft samen met de sociale partners vervolgens tot 1 januari 2027 de tijd om alle aanpassingen door te voeren.

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het Pensioenakkoord?
Op onze pagina Pensioenakkoord lees je wat er gaat veranderen, wat het betekent voor jouw pensioen en lees je wat je zelf alvast kunt doen. Houd onze website in de gaten en zorg dat je op de hoogte blijft.

Lees meer op: Pensioenakkoord

Heb je vragen over het pensioenakkoord?
Bekijk dan eerst onze Veelgestelde vragen over het Pensioenakkoord. Heb je na het lezen hiervan nog vragen over het Pensioenakkoord? Vul dan ons vragenformulier in. Eens per kwartaal bespreken wij de vragen in de werkgroep. Het kan dus even duren voordat je een reactie vanuit de werkgroep ontvangt.