Per jaar besteedt Bert ruim vier uur aan zijn eigen pensioen. “Wat ik dan doe? Ik bekijk mijn Uniform Pensioenoverzicht (UPO) en bezoek Op Koers. Ook log ik in bij www.mijnpensioenoverzicht.nl om ook digitaal mijn pensioenopbouw bij vorige werkgevers in de gaten te houden. Heel handig!” Die interesse voor pensioen komt voort uit Bert's werk als op de financiële afdeling van ExxonMobil.

Bert (52 jaar)

Tegen de tijd dat we met pensioen gaan, is ons huis ook afbetaald. Dat scheelt weer in de woonlasten dus houden we hopelijk genoeg geld over om van ons pensioen te gaan genieten!

Ook helpt Bert zijn familie met vragen over pensioen. “Mijn ouders, broers, zussen en ook mijn schoonfamilie… iedereen weet me inmiddels te vinden als ze vragen hebben over hun pensioen. Dat is de afgelopen jaren zo gegroeid. Mede door mijn werk heb ik me verdiept in de lastige pensioenmaterie. Als ik mijn familie kan helpen met hun pensioenvragen, dan doe ik dat graag. Ik heb mijn familie ook kennis laten maken met www.mijnpensioenoverzicht.nl dus die website checken ze nu zelf ook. En ik heb hen uitgelegd wat de informatie op hun UPO betekent. Ja haha, eigenlijk ben ik inmiddels wel hun privé pensioenadviseur.”

Bert is begin 2011 begonnen met sparen voor een aanvullend pensioen. “Mijn vrouw is zzp’er en bouwt dus geen pensioen op via een pensioenfonds. Daarom hebben wij besloten om via een spaarverzekering te sparen voor een aanvullend pensioen. Tegen de tijd dat we met pensioen gaan, is ons huis ook afbetaald. Dat scheelt weer in de woonlasten dus houden we hopelijk genoeg geld over om van ons pensioen te gaan genieten!”