31
mei
2023

Na de Tweede Kamer heeft nu ook de Eerste Kamer ingestemd met de Wet toekomst pensioenen (Wtp). De pensioenfondsen en de sociale partners hebben tot 1 januari 2028 de tijd om de aanpassingen hiervoor door te voeren. Deze zogenaamde implementatietijd is met een jaar verlengd.

Door de invoering van het nieuwe pensioenstelsel verandert er veel
Zo krijgt iedereen in de toekomst een ‘premieregeling’. Maandelijks wordt er dan een premie betaald waarmee je jouw eigen pensioenkapitaal opbouwt. Dat kapitaal wordt belegd. Met jouw pensioenkapitaal koop je op jouw pensioendatum een uitkering. Hoeveel pensioen je krijgt, staat daarom vooraf niet vast. Het hangt af van de beleggingsresultaten en van de economische situatie als je met pensioen gaat. Bij Wat gaat er veranderen? lees je meer over de veranderingen en de nieuwe pensioenregeling.

ExxonMobil OFP blijft zich inzetten om jouw belangen te behartigen
Nog zeker niet alles is bekend. De werkgroep ‘Pensioenakkoord’ volgt alle veranderingen op de voet en bekijkt hoe de pensioenregeling veranderd kan worden. Bij Maak kennis met de werkgroep lees je over hun werkzaamheden. We passen de informatie op de website regelmatig aan.

Verder lezen over de wijzigingen?
Op onze pagina Pensioenakkoord lees je wat er gaat veranderen en wat het betekent voor jouw pensioen. Houd onze website in de gaten en zorg dat je op de hoogte blijft. Of kijk op werkenaanonspensioen.nl voor meer algemene informatie over de wijzigingen in het pensioenstelsel.

Heb je jouw privé e-mailadres al doorgegeven? Bij Wat kan je zelf doen kan je dit alsnog doen. Zo mis je nooit informatie over jouw pensioen.

Heb je vragen?
Bekijk dan eerst onze veelgestelde vragen. Heb je hierna nog vragen? Neem dan gerust contact op met ons klantteam. Zij helpen je graag!